lauantai 18. huhtikuuta 2015

Urosmarsujeni esittely...Erilaisia marsupersoonia? :)

Hei kaikki! 

Mie tuossa jo aiemmin tein esittelyn naarasmarsuistani ( KLICK ) ja nyt on urosten vuoro.

Tämä tiedemiehen näköinen tyyppi on nimeltään Underground's Melchior (*25.12.2013). Hän on luonteeltaan yhtä kummallinen kuin on söpökin, eli puhutaan aikamoisesta kummallisuusprosentista. :D Herra on niinkuin jostain aivan muulta planeetalta, mutta se on ihan ok, kun en itsekään taida olla aivan sieltä normaalimmasta päästä.. :D

Melchior "The Meltdown" on rodultaan lunkarya peruaani.

Tein jäynän moppipojille ja pistin porkkanan talouspaperihylsyn sisään. Melchior oli kuin kiroileva siili yrittäessään saada porkkanaa ulos sieltä ja lopulta luovutti ja meni murjottamaan. :D Kuvasta näkyy, että avitin porkkanaa hieman hylsystä ulos ja tämä mystisten planeettojen mies pääsi apajille.


 Tämä kuva myös viimevuoden alkukesästä otettu.

Tässä onnellinen avaruusmarsun omistaja. :D Hain Melchiorin, Dodin ja Kauhiksen luokseni Hyvinkään marsunäyttelystä 18.5.14 ystäväni ollessa avuliaasti kuskinani (ja kuvaajanani).

Mistä tietää, että paperipussissa on vihanneksia? Sieltä pilkottaa marsun karvapylly!

Tämä komistus on nimeltään Underground's Drop Dead Gorgeous (*2.12.2013) ja hän on rodultaan peruaani.

Herra sitten seisoskelee kurkkulautasen päällä. Tietenkin ensin heitti vaan kurkut pois tieltään.. :D Kuva viimevuoden toukokuulta.

Croisantti-Dodi. Tämä herra on paljon leppoisampi luonnoltaan kuin Melchior (the Meltdown). Viihtyy jopa sylissäkin tovin verran ilman hurjia ja päättömiä pakoaikeita. :D

Miun paita + Dodin ilme :D

Sitten pääsemmekin "normaaliturkkisempiin" uroksiin..
Musta Delfoin Eagle "Efeldon" (*27.7.2013, self black) ja valkoinen Katala Ukkonen (*20.8.2014, self DEW). "Katkis" on oma kasvattini ja Efeldon ensimmäinen urosmarsuni koskaan. Aivan hurmaavan ihana ja rauhallinen sylilöllykkä! *sydän* Katkiksen nimi juontaa juurensa todella kovista ukkosmyrskyistä hänen syntymänsä hetkellä. Katkiksesta myös tiesin heti, että hän jää minulle kotiin edustamaan omia kasvattejani, hän kun aivan pikkupirpanana oli jo aika kipakkaluonteinen. Kuvassa Efeldonilla purupölyä karvassa, siksi noin epäsiistin näköinen.

Efeldon kynsienleikkuupäivänä.

Itse tykkään leikata marsujen kynnet istuttamalla marsun varovasti ja tukevasti syliini marsun selkä mahaani vasten. Marsusta huomaa heti jos asento on epämukava (kuten urosten sukukalleudet huonossa asennossa), onneksi marsun asennon korjaaminen käy kädenkäänteessä.

Katkis on ilmeisesti yrittänyt maastoutua kaverinsa Efeldonin karvaan (good luck with that... :D ) kun naamaa koristaa musta karva. Katkis on aika herkkä tyyppi, mutta tarvittaessa rohkeampi kuin vanhempi kaverinsa.

Tässä vielä muutama räpsy Katkiksen ensimmäisestä vuorokaudesta. *sydän*Kuvassa myös siskot Pikkuplaneetta ja Aurinkotuuli kera emon, Gaian. *sydän*

Kaveria on hyvä mukiloida kurkunsiivulla! (Hienoinen kokoero aikuisilla ja 1vrk ikäisillä marsulapsilla..)

"En oikein arvostanut saamaani pyllypesua...." sanoi Almond's Kuikuttava Kauhuelokuva, eli "Kauhis" (*7.3.2014, self cream).

 Kauhis seuranaan poikansa Tomera Juhlamestari, joka sai eilen oman kotinsa. :)

"Kurkku on hyvää!" T. Kauhis    Pikkupoika yritti maastoutumista isänsä kylkeen ehkä aavistuksen paremmalla menestyksellä kuin Katkis Efeldonin.. :D

Kaino-Vieno Kauhis

Urosmarsut usein aiheuttavat ihmisille päänvaivaa, koska koskaan ei ole takeita tuleeko kaksi urosta lopunikänsä toistensa kanssa toimeen. Veljeksetkin voivat vuosienkin jälkeen ryhtyä tappelemaan niin, että heidät täytyy erottaa eri asumuksiin. Tämä tulisi kaikkien urosmarsujenomistajien huomioida. Urokset usein ovat ihmistä kohtaan paljon rennompia sylilöllyköitä kuin naaraat, naarailla kun on toisinaan mielipiteitäkin asioista. :D Anyhows, marsut ovat suurimmilta osin aina todella leppoisia ja herkkiä olentoja, joita täytyy aina helliä kärsivällisesti ja rakkausysvyöryllä varustettuna. :)

-Meri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyydämme hyvää käytöstä anonyymeilta kommentoijiltakin, kiitos! :)